kraniosakraaliterapia

Riina Kosonen

Kaipaatko syvempää yhteyttä itseesi ja syvimpaan olemukseesi? Haluaisitko kokea sen syvän rauhan, joka asuu kaiken melun ja kenties kivunkin alla? Tahtoisitko päästä käsiksi oman kehosi ja mielesi parantavaan voimaan ja luoda elamaasi lisaa iloa, terveytta ja tyytyvaisyytta?

Olet tullut oikeean paikkaan!

Olen Riina Kosonen, ja täällä sinua varten.

Olen taustaltani kraniosakraaliterapeutti, hieroja ja taidekasvattaja. Minua on aina ohjannut kiinnostus ihmisten sisaiseen parantavaan voimaan ja potentiaaliin, jota olen itse etsiskellyt läpi elämäni muuan muassa meditation, taiteen, tanssin, luonnossa liikkumisen sekä erilaisten kehoterapioiden ja luontaishoitojen avulla.

Kraniosakraaliterapiassa yhdistyy kauniisti meditatiivinen rauhan tila seka dynaaminen, kehosta sisaltapain kumpuava eheytyminen. En väitä “parantavani” sinua, vaan tuen sinua fyysisesti ja henkisesti kun oma sisäinen viisautesi ottaa ohjat käsiinsä.

Kun kehomme saavuttaa syvan rauhan ja sisaisen turvan tunteen, voimme vihdoin alkaa päästää irti niistä jännityksistä, kivuista ja tunnelukoista, joita kudoksiimme on elämän mittaan saattanut kertyä.

 

Mitä kraniosakraaliterapia on?

Nimi kraniosakraaliterapia juontaa juurensa kalloon (cranium) sekä ristiluuhun (sacrum) viittaavista  sanoista. Kraniosakraaliterapiassa keskittytään eritoten näiden kahden ääripään; kallon, lantion seka niitä yhdistävän selkarangan kudosten “kuuntelusta”, rentoutuksesta sekä hellävaraisesta linjauksesta.

Kraniosakraaliterapiaa on harjoitettu 1970-luvulta lahtien. Sitä on käytetty hyvin monenlaisten vaivojen hoitoon, sillä se vaikuttaa rauhoittavasti (kallon ja selkarangan alueella sijaitsevaan) keskushermostoon, joka taas säännöstelee lahes kaikkia muita kehon toimintoja.

Kraniosakraaliterapiaa on hyödynnetty mm. migreenien, pänsärkyjen, selkavaivojen, leuka- ja purentavaivojen, masennuksen, ahdistuksen, stressiperaisten ja hormonaalisten vaivojen hoitoon. Monet ihmiset myös hakeutuvat kraniosakraaliterapiaan sen aikaansaavan syvän meditatiivisen tilan johdosta, ja moni pitäkin sitä osana “sielunruokavaliotaan”.

Mitä sessio pitää sisallään?

Itse sessio tapahtuu joko kasvokkain tai etänä puhelin- tai videoyhteyden välityksellä. Molemmissa tapauksissa asiakas makaa mukavassa selinmakuuasennossa terapeutin kuunnellessa kehon lähettämiä viestejä; millä alueella jännitykset tai tukokset sijaitsevat ja kuinka asiakkaan keho haluaa lähteä niitä availemaan.

Kraniosakraaliterapiassa siis käsitellään lempeästi faskiaa, kudoksia sekä kehossa virtaavia energioita. Terapeutin otteet ja tekniikat tuntuvat fyysisesti hyvin kevyiltä, mutta niiden vaikutuset voivat mennä hyvin syvälle kehon ja mielen sopukoihin.

Etä-sessio voi olla aivan yhtä tehokas kuin kasvokkainen hoitokerta. Kehomme koostuu energiavärähtelystä ja keskittymällä asiakkaan energiseen kehoon, myös fyysisen kehon jännitykset ja muut tuntemukset ovat tunnettavissa ja hoidettavissa aivan samoin kuin jos terapeutti ja asiakas olisivat fyysisesti samassa huoneessa.

Usein asiakas voi tuntea hoidon aikana (joskus myös sen jälkeen) kehossaan lämpöä, kihelmöintiä, spontaania liikehdintää, syvää rauhaa. Joskus pinnalle voi nousta voimakkaita tunteita, muistoja, vapinaa, kyyneleita, naurua… Ei ole olemassa oikeaa tai väärää reaktiota – vain sinulle juuri sillä hetkellä uontaisin tapa vastaanottaa hoitoa.

Hoidon jälkeen usein keskustelemme hetken session kulusta ja vaikutuksista, ja siitä, kuinka sen tehokkuutta voi kotikonstein edistää.

Ota yhteytta!

Jos kiinnostuit kraniosakraaliterapian mahdollisista hyodyista juuri sinulle, ota yhteytta. Vastaan mielellani kysymyksiisi tai varaan sinulle ajan. Otan asiakkaita vastaan Kuopiossa seka etänä videopuhelun kautta. Laita emailia osoitteeseen riinakosonen@outlook.com